kunststof kozijnen

Wij werken samen met Deceuninck, voor alle kunststof kozijnen en puien.
Wie vandaag bouwt of renoveert kan er niet omheen: duurzaam bouwen is een noodzaak, ja zelfs wettelijk verplicht. Hoe we wonen heeft immers een belangrijke impact op het milieu. De natuur is ons kostbaarste bezit en precies daarom moeten we er zorgzaam en verantwoord mee omspringen.

Energie en comfort in evenwicht
Betekent die roep om een groter milieubewustzijn dat we ook aan wooncomfort moeten inboeten? Helemaal niet. Integendeel. Fabrikanten van bouwmaterialen stellen alles in het werk om een evenwicht te zoeken tussen energiezuinig bouwen en comfortabel wonen. zendow, de kozijn-, raam- en deursystemen van Deceuninck, profileert zich al jaren als een product dat de levenskwaliteit op meerdere vlakken verbetert. Op de site van Deceuninck, krijgt u een beter zicht op het duurzame karakter van de zendow profielen, de sterke thermisch en akoestisch isolerende eigenschappen, de hoge inbraakwerendheid, het originele kleurenpalet, kortom de superieure kwaliteit. Zo heeft u straks meer inzicht in hoe zendow op een duurzame manier bijdraagt tot een lager energieverbruik en hoger wooncomfort.

Een belangrijk aspect van duurzaam bouwen, is de levensduur van de materialen en de impact die ze hebben op het milieu. Het heeft bijvoorbeeld geen zin een milieuvriendelijk bouwmateriaal te gebruiken indien de duurzaamheid ervan in de tijd niet kan worden gewaarborgd. zendow scoort gelukkig op beide vlakken uitmuntend.

In schoonheid oud worden
Aan de universiteit van Barcelona werd een analyse gemaakt van de totale levenscyclus van kozijnprofielen vervaardigd uit verschillende materialen. De levensduur van de kozijnen werd bepaald op 50 jaar. De studie toonde aan dat kunststof-kozijnen over de hele levenscyclus bekeken, beter scoren dan houten en aluminium kozijnen. Ze hebben m.a.w. het laagste energieverbruik en de laagste CO2-uitstoot.
zendow kozijnen zijn niet onderhevig aan verrotting of corrosie. Chemische of biologische invloeden (schimmels,…) vormen geen probleem. Aan zee of in industriële gebieden, zendow voelt zich overal thuis en heeft een uitstekende weer- en uv-bestendigheid. Het is het ideale, kleur- en vormvaste materiaal. Een investering die blijvend rendeert.

Respect voor het milieu
Qua impact op het milieu genieten kunststof-profielen eveneens een positief imago. Het lage energieverbruik tijdens de productie en het recycleren alsook het volledig gesloten circuit zijn daar niet vreemd aan, net als het geringe onderhoud na plaatsing. Schilderen of oliën zijn overbodig.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen kunststoffen bovendien verscheidene malen gerecycleerd worden. Op het einde van hun gebruikscyclus worden de zendow-profielen vermalen en opnieuw verwerkt tot volwaardige producten zoals venstertabletten, gevel- en wandbekleding of dakoversteken. Om hiertoe bij te dragen heeft Deceuninck meerdere samenwerkingsakkoorden met bedrijven gespecialiseerd in het ophalen en verwerken van kunststof. Respect voor het milieu is dus meer dan een slogan.

Tijdloos design
Niet alleen het duurzame karakter, ook het tijdloze uitzicht maakt dat de zendow systeemprofielen van alle tijden zijn. Of u nu kiest voor strakke, hedendaagse ontwerpen of voor de meer klassieke architectuur. zendow valt gegarandeerd bij meerdere generaties in de smaak

Het zendow systeem is volledig gecertificeerd volgens het Nederlandse bouwbesluit. Deceuninck draagt kwaliteit van het gemonteerde eindproduct hoog in het vaandel!

Klik hier voor meer informatie over Deceuninck kunststof systemen.